Kursus Hyrdning

kelpie-pære

Kursus i hyrdning med egen hund den 23 Maj 2013, underviser Erik Holmgaard, prisen er 650 kr. for tilmelding ring til Karina Kobold på tlf. 40157770, undervisningen forgår på Møn.

Man får her mulighed for få hyrdetræning med en af de dygtigste hyrde folk her hjemme.

Udgivet i Kursus Hyrdning | Tagget , , , , | Skriv en kommentar

Hyrdetræning hos mig

kelpie-pære
Hyrdetræner kun Border Collie

Har man interesse i at få  hyrdetræning til sin hund, så forgår det på Møn, Sjælland, hvalpe unghunde og voksne hunde, alle er velkommen, jeg har mine egne får, som vi træner på, vil man gå til hyrde konkurrence, så kan jeg også hjælpe her, da jeg samarbejde med hyrde instruktører som går rigtig meget til konkurrence, grund træning er det vi starter med, da vi skal kunne styre vores hund, kontakt mig vis det har interesse. på tlf. 40157770

Hos mig træner vi  på får . Folk hyrdetræner af forskellige årsager. Nogle har får hjemme og vil gerne kunne bruge hunden i deres arbejde med fårene , andre træner til konkurrencer, mens andre igen træner, fordi de synes det er en  spændende form for samvær med deres hund , men lige meget hvad årsagen er til at man hyrder med sin hund, er det vigtig at have et mål og nogle delmål, så træningen bliver målrettet og målbar, det hjælpe jeg naturligvis med.

Hunden bliver introduceret til fårene og man kigger på dens instinkt for at arbejde. Når man har vækket hundens instinkt til at hyrde, som er et jagtinstinkt, er man ikke i tvivl.

Hyrdetræning er, som megen anden træning, bygget op omkring delelementer. Det er vigtigt hyrden ved, hvad han/hun træner og gør det i små succesfulde runder i indlæringsfasen. Senere sætter delelementerne sammen. Der skal altid sluttes af med noget positiv sådan er det inden for alt træning. For når du og din hund forlader træningsstedet med en positiv afslutning, vil hunden starter med den samme positive indstilling næste gang og du vil  fra træningsbanen med et smil.

Hyrdehunde er meget intelligente. Indlæringen sker hurtigt. Det gælder også uønsket indlæring. Derfor glæder det om at vide hvad man laver og hvad man arbejder hen imod. Det er vigtigt fra tid til anden at træne med nogen der ved mere end dig selv eller tage på kursus. Som hyrde skal du også vide noget om får, så du er i stand til at læse dem og træffe fornuftige valg, mens du og din hund arbejder med dyrene, Her har vi vores egne får, og har derfor en stor viden om hvordan de opføre sig.

Træningen skal bygges op omkring hurtig og langsom træning. Hvis man tillader hunden at løbe rundt i høj fart hele tiden, tror hund at det er det der skal til hele tiden. Det er vigtigt hunden kommer ned i tempo og lære, at den kan bevæge fårene med sit tryk stille og roligt. Respekterer hyrden og hunden fårene, vil fårene også være meget mere samarbejdsvillige. Der er mange forskellige opgaver i hyrdning. Der er optaget, hentning, drivning, deling, balance, sidekommandoer m.m.. Man både driver og henter får, mens man som hovedregel driver kvæg . Det er vigtigt at man varierer sin træning og fx ikke kun laver hentninger hele tiden, men også begynder at drive med hunden på et tidligt tidspunkt af indlæringsfasen, ellers risikere man en hund der hele tiden vil gå i balance og hente dyrene til én og det bliver svære at lære hunden at drive. Det er godt at have kommandoer hunden forstår, men brug dem kun når det er nødvendigt. Hunden er et selvstændigt væsen og den skal have lov til at tænke selv. Ofte læser den situationerne hurtigere og bedre end hyrden, så hvorfor ikke udnytte dette. Hyrdning er et samarbejde, mellem hunden og hyrden.

Der arbejdes ofte med engelsk kommandoer, men man kan også bruge fløjte kommandoer. Arbejdet med hyrdehunde på får giver et samarbejde med hunden, som er helt fanatisk og kan ikke sammenlignes med noget andet, det skal oplevelse.

Hyrdningen kan  også bruges som problemløsning, hvis hunden evt. hyrder biler, børn, cykler, eller stresser unødigt op i andre situationer. Vigtigst er det dog, at hunden får afløb for nogle af hundens naturlige instinkter. Og mange tror fejlagtigt at vækker man ikke disse instinkter, har hunden dem ikke. Dette er en fejltagelse, noget hunden er født med vil den altid  have i sig, om vi bruger det eller ej.

dkk-stor

Jeg samarbejder med et par trænings pladser under Dansk Kennel Klub, dette for at jeg hele tiden selv kan udvikle mig, og sørge for at dem der går hos mig, for det bedste ud af undervisningen.

Udgivet i Hyrdetræning hos mig | Tagget , , , , , | Skriv en kommentar